RSS feed voor het nieuws van www.elkz.nl

plus minus gleich
"Zorg, dat ik niet alleen kan bidden met de mond. Help mij dat ik kan bidden uit het diepst van mijn hart." - Maarten Luther


Amnesty International

Amnesty-International-RevolutionAmnesty International, de organisatie voor de rechten van de mens, is klein begonnen en mede door vele vrijwilligers tot een wereldorganisatie uitgegroeid. Het is nog steeds nodig om op te komen tegen het onrecht, mensenkinderen aangedaan in onze wereld.

Brieven schrijven helpt: vele malen per jaar komen mensen, die ten onrechte onder erbarmelijke omstandigheden moeten leven, vrij uit gevangenissen.

Streven naar gerechtigheid en vrede is ook onze verantwoordelijkheid, zeker onder het dak van de kerken. De Zwolse schrijfgroep van Amnesty International verzorgt maandelijks een aantal voorbeeldbrieven voor schrijfacties. De ene keer voor een gewetensgevangene, dan weer voor een bedreigd vakbondslid of er wordt aangedrongen op onderzoek bij verkrachting van vrouwen in oorlogssituaties etc. Ondergetekende neemt de brieven op de tweede of derde zondag van de maand mee naar de kerk, waar u in het Gemeentecentrum uw handtekening kunt zetten. Vervolgens worden deze brieven door mij verzonden naar de gezagsdragers van het betreffende land.

Everdien Sanderman