RSS feed voor het nieuws van www.elkz.nl

plus minus gleich
"Oorlog is de grootste plaag die de mensheid teistert. Het vernietigt religie, het vernietigt staten, het vernietigt families." -

Maarten Luther
E-mail Afdrukken

Activiteiten

 

Onderwerp:
Voorstelling 'Oorverdovend'
Wanneer:
4 mei 
Waar:
Zwolle
Categorie:
Activiteiten

Omschrijving

Oorverdovend is een cinematische ervaring waarbij je de dilemma's en emoties ervaart van een verzetsstrijder, een Duitse soldaat of een onderduiker ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in Zwolle. Voor deze voorstelling krijg je een koptelefoon op en word je meegenomen in het verhaal door middel van audio-opnames met instructies en omgevingsgeluiden. Hierdoor verandert de openbare ruimte in het decor van een aantal scènes die zich afspelen in Zwolle tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De verhaallijnen zijn geconstrueerd op basis van materialen, beelden en verhalen, uit de archieven van het Historisch Centrum Overijssel. De indrukwekkende collectie heeft ons de mogelijkheid gegeven om een voorstelling samen te stellen van ongeveer 25 minuten, waarin je een reeks van gebeurtenissen ervaart die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Je doet dit door in de huid te kruipen van één van de hoofdrolspelers, die zijn gebaseerd op twee of meerdere personen die tijdens de oorlog in Zwolle verbleven.

Voordat de voorstelling begint krijg je een e-mail met daarin de startlocatie. Op deze startlocatie krijg je instructies voor de voorstelling van een crewlid. Deze kun je herkennen aan de oranje band om haar of zijn arm. Deze voorstelling is helaas niet geschikt voor mensen die minder mobiel zijn, omdat deze voorstelling in de openbare ruimte plaatsvindt.

De Evangelisch-Lutherse kerk is op 4 en 5 mei één van de deelnemende locaties. Kaarten zijn voor verschillende tijdstippen te bestellen via: www.zwolsetheaters.nl/programma/oorverdovend.

Locatie

Kaart
zie tekst