RSS feed voor het nieuws van www.elkz.nl

plus minus gleich
"God schrijft het evangelie niet in de bijbel alleen. Ook op bomen en in de bloemen en wolken en sterren." - Maarten Luther


Programma Startzondag bekend!

gemeente100x100De Startzondag valt dit jaar op zondag 8 september. Gemeentebreed gaan we op ontdekkingstocht naar 'communio', gemeenschap zijn. Iedereen, van 0 jaar tot oneindig, is welkom om samen creatief na te denken –en te doen- over hoe je met elkaar gemeente wilt zijn.

'Communio', een gemeenschap, willen de (gast)leden van de Evangelisch-Lutherse Gemeente Zwolle zijn. Een gemeenschap die leeft vanuit Gods genade, in de onvoorwaardelijkheid van Gods liefde. Een gemeenschap die dat doet vanuit de thema's vieren, leren, ontmoeten en dienen.  Dat staat in het beleidsplan op papier, de zoektocht op startzondag is er een van een gemeenschappelijke invulling. Hoe geven leden van de gemeenschap en zij die zich betrokken voelen en meelevend zijn, vorm aan 'vieren-leren-ontmoeten-dienen'?

De kinderen en jongeren leiden de volwassenen na een korte viering tijdens een kleine reis naar vier verschillende plekken (allemaal op steenworp afstand van de kerk) waar aan de hand van vieren-leren-ontmoeten-dienen activiteiten en gesprek voorbereid zijn van een kwartier. Zo krijgen we een gezamenlijk gedragen praktische invulling van het papieren beleidsplan. En zo hebben we het met elkaar over zaken die je niet zo snel tijdens de koffie na de dienst bespreekt. Over geloof, over hoe we daar mee om willen gaan; in de kerk, in het gezin, in ons dagelijks leven, in de samenleving. Over waarom we samen een lutherse gemeenschap in de regio Zwolle willen zijn, wat we van elkaar verwachten, wat we van de 'kerk' verwachten en wat we zelf willen bijdragen.  

Programma zondag 8 september:

10.00     korte viering

10.30     koffie

11.00-13.00 als gemeenschap 'op reis', in gesprek met elkaar, van jong tot oud

Met als afsluiting een lunch en een agape viering, maximale eindtijd: 14.30.

Wil iedereen eten (bijvoorbeeld broodjes, sandwiches, hartige taart) voor de lunch meenemen? Dat eten wordt centraal ingezameld en vervolgens tijdens de lunch gezamenlijk opgegeten. Voor drinken, soep en fruit wordt gezorgd.  

Voor mensen die niet zo goed ter been zijn, zal een aantal rolstoelen beschikbaar zijn. Ouders van kinderen die niet een rondje Potgieterssingel/Suikerberg kunnen lopen: willen jullie zorgen voor draagzakken/rugdragers/wandelwagens?

Voorbereidingscommissie: Hanneke Buurman, Bert Schaak, Etje Verhagen, Erwin de Fouw, Esther Veneberg, Praxedis Bouwman