RSS feed voor het nieuws van www.elkz.nl

plus minus gleich
"Alles wat gebeurt in de wereld, wordt gedaan door hoop." - Maarten Luther


Geslaagd concert Jeugdmuziekdagen 2015!

a100Op zaterdag 16 mei werd in ons kerkgebouw het slotconcert gegeven van de landelijke lutherse Jeugdmuziekdagen 2015. Ondanks dat er dit jaar maar 7 kinderen waren, werd er een leuk volwaardig concert gegeven van een uur! Foto's van deze dagen vindt u hier in ons fotoarchief en een verslag van deze dagen vindt u hieronder.

Jeugdmuziekdagen 2015: we doen alles voor een muzieknoot!

Donderdag 14 mei om 10.00 uur arriveerden zeven kinderen en hun ouders op de camping De Paasheuvel in Vierhouten. Na een kop koffie en een glas limonade begonnen zij aan hun eerste repetitie, onder leiding van Els Hermanides en Lydia Liefting. Nog vele repetities volgden: verspreid over de dagen twaalf. Er zijn maar liefst vijftien liederen uit het nieuwe liedboek ingestudeerd en nog een paar tafelgebeden. Er is met zeven kinderen driestemmig gezongen en de canons konden moeiteloos in drie groepen worden verdeeld. Een prestatie!

Maar ook hebben Lycke, Maud, Pauline, Esther, Josephine, Marijke en Daniël ontelbaar veel marshmallows geroosterd bij het kampvuur, onvermoeibaar gezwommen in de plas, elkaar ingegraven in het zand (en voorzien van allerlei onoorbare versieringen), hoog bovenin bomen geklommen (Pauline mag volgend jaar niet meer mee zonder een boomklimverklaring van haar ouders), en zich uitgesloofd tijdens het meerkamp!

Verder hebben deze dagen opgeleverd:

• een heuse corveekoningin: zij is vastbesloten om volgend jaar haar eigen afwasmachine mee te nemen.

• 'Patsers in het piratenschip': Nabal uit de ballade van de dwaze man en de rijke vrouw was er niets bij.

• Existentiële kwesties: we zingen wel heel veel over God; waar blijven die wonderen van hem eigenlijk (Zing en zaai een lied van vrede, zing en bouw een huis van licht; zing en bid dat hier en heden God zijn wonderen verricht)? En waar moeten we hem dan precies dankbaar voor zijn?

• Een hemelvaarts-hit: Gloria a Dios, gloria en los cielos!

• Terugkerende vragen: mag ik mijn zandbak even legen? Heb ik een nootje verdiend?

Het uitdelen van muzieknoten voor het doen van corvee en het goed opletten tijdens de repetities bleek bijzonder effectief: er zijn bij elkaar opgeteld 45 muzieknoten uitgedeeld; het grootste aantal muzieknoten leverde een graai in de snoeppot op.

We sloten deze dagen zaterdagmiddag af in de Lutherse kerk in Zwolle met een concert en een vesper. Drie van de vijftien liederen werden door de kinderen zelf begeleid: Lycke op viool en tamboerijn, Pauline op de blokfluit en Daniel op zijn gitaar. Ook heeft Marijke een stuk op de piano gespeeld. Via deze link https://youtu.be/mC76BrnkndE valt een impressie van dit concert te zien en te beluisteren. We hebben mooie, muzikale dagen gehad met elkaar!

Maria van Twist

Pieta van Twist