Lutherse Kerk Zwolle

Kijk live Dienst terugkijken

Welkom bij de Lutherse Kerk in Zwolle

“Een christen is in vrijheid heer van alle dingen en niemands onderdaan, een christen is in dienstbaarheid knecht van alle mensen en ieders onderdaan” (Maarten Luther)

Van harte welkom op de website van de Evangelisch-Lutherse Gemeente (ELG) in Zwolle. Deze gemeente is rond 1600 in Zwolle ontstaan en komt sinds 1649 bij elkaar op de huidige plek. Op deze website vindt u informatie over wat er zoal gebeurt in onze gemeente, wat er op de agenda staat, de traditie waar we uit voortkomen en hoe u met ons in contact kunt komen.


Nieuwsberichten

Agenda

Witte Donderdag - Heilig Avondmaal

donderdag 28 maart 2024

Ds. M.E. Jonker
19:30 uur

De week voor Pasen, de Stille Week, staat in het thema ‘Getekend leven’. Op witte Donderdag is er om 19.30 uur een viering met het Heilig Avondmaal. Gerrit Bril is organist en ds. Margo Jonker voorganger.

Michaëlsviering in de Grote Kerk - Kruismeditatie

vrijdag 29 maart 2024

Ds. N. Eygenraam
22:00 uur

Voorganger is ds. Nelleke Eygenraam, m.m.v. enkele zangers van de Michaelscantorij o.l.v. Toon Hagen. Kijk voor meer informatie op https://www.michaelsvieringen.nl/vieringen.

Goede Vrijdag

vrijdag 29 maart 2024

Ds. M.E. Jonker
19:30 uur

De week voor Pasen, de Stille Week, staat in het thema ‘Getekend leven’. Op Goede Vrijdag is er een lezingendienst om 19.30 uur. De cantorij werkt mee aan deze viering. Luuk Schuurman is de cantor-organist en de voorganger is ds. Margo Jonker.

Stille Zaterdag - Paasnachtviering

zaterdag 30 maart 2024

Ds. M.E. Jonker
21:30 uur

De week voor Pasen, de Stille Week, staat in het thema ‘Getekend leven’. Op Stille Zaterdag is er om 21.30 uur een Paasnachtviering. Deze begint buiten, op het plein, bij het vuur. De nieuwe Paaskaars wordt daar ontstoken. Luuk Schuurman cantor-organist, ds. Margo Jonker voorganger.

Michaëlsviering in de Grote Kerk - Cantateviering

zondag 31 maart 2024

Ds. J. Doelman
17:00 uur

Voorganger is ds. Jan Doelman. De Lucas passie deel 2 wordt uitgevoerd door solisten Esther de Vos (mezzo sopraan) en Rik van de Velde (bariton), de Michaëlscantorij en Musica Michaelis o.l.v. Toon Hagen. Zie voor meer informatie www.michaelscantorij.nl/lukas.

Pasen - Opstanding van de Heer!

zondag 31 maart 2024

Ds. M.E. Jonker
10:00 uur

We vieren het leven dat getekend is door opstanding! Nabijheid en trouw altijd en eeuwig. Het Heilig Avondmaal wordt gevierd en de cantorij werkt mee. De cantor-organist is Luuk Schuurman en ds. Margo Jonker is de voorganger.

Zoommeeting met de synodale commissie

woensdag 3 april 2024

16:30 uur

Zoommeeting van heel Luthers Nederland, in aanwezigheid van de Synodale Commissie van de Lutherse Synode.

Kerkenraadsvergadering

woensdag 3 april 2024

19:30 uur

Indien u vragen heeft, opmerkingen, gedachten, tips of tops, laat  het weten aan de kerkenraad via: info@elkz.nl

Zondag Quasi modo geniti - 1e na Pasen

zondag 7 april 2024

Ds. dr. I.P. Epema
10:00 uur

Reguliere viering met als gastvoorganger ds Iemke Epema.

Gemeentebijeenkomst

woensdag 17 april 2024

19:30 uur

In deze bijeenkomst komen de financiën van de gemeente aan de orde. De diakenen spreken over het diaconale project. U kunt uw vragen en opmerkingen meegeven aan de kerkenraad. Na de pauze is er een gesprek over ‘Levendige gemeenschap’. Er is koffie en thee met heerlijks er bij!