Bekijk de kerk

Neem alvast een kijkje binnen. Foto's van de kerk, plattegronden en trouwdiensten. Maar, kom ook zeker zelf even kijken. Op de pagina met contactgegevens kunt u een afspraak maken.

Bekijk de kerk

Maak een afspraak

Maak nu een vrijblijvende afspraak met ons.

maakeenafspraak

 

Veelgestelde vragen

De kerk beschikt over een eigen parkeerterrein. Er plaats voor  één trouwauto. De overige plaatsen zijn gereserveerd. Voor de rest kunt u uw auto parkeren op de parkeerplaats van de Potgietersingel, maar de beste plek is eigenlijk de parkeergarage aan de Emmawijk. (± 5min. lopen)

Wanneer u tijdens uw viering kerkelijke en/of klassieke orgelmuziek wenst, kunnen wij voor u met onze Cantor/organist contact opnemen.

Het is ook mogelijk om andere muzikanten tijdens uw viering te laten spelen.

U hoeft GEEN lutheraan te zijn om in onze kerk te trouwen.

U mag eventueel ook zelf uw eigen trouwdienst houden met uw eigen voorganger en/of organist.

Alleen in het gemeentecentrum kan een burgerlijk huwelijk worden voltrokken. De kerkzaal kunt u alleen gebruiken voor een kerkelijk huwelijk.

Ja, u mag uw eigen dominee/pastoor/voorganger meenemen. Het is tenslotte uw viering!

Ja, er is een piano aanwezig. Kosten € 50,00/dagdeel. De piano staat in het gemeentecentrum, maar is gemakkelijk te verrijden naar de kerk.


De Lutherse kerk...

lutherroos

De Evangelisch-Lutherse Kerk in het Koninkrijk der Nederlanden behoorde tot 1 mei 2004, de verenigingsdatum van de Protestantse Kerk in Nederland, met haar circa 20.000 leden tot de "kleine kerken".

Internationaal zijn de Lutheranen met 75 miljoen leden echter de grootste reformatorische groepering, verenigd in de Lutherse Wereld Federatie, gevestigd in Genève.

De Protestantse Kerk in Nederland is lid van de Raad van Kerken in Nederland, de LWF, de WARC, REC en van de Wereldraad van Kerken.

Zwolle
De Evangelisch-Lutherse gemeente Zwolle bestaat uit circa 450 leden, die in een uitgestrekt "kerkelijk gebied" rond Zwolle wonen, met als belangrijkste plaatsen:

 • Zwolle
 • Meppel
 • Steenwijk
 • Coevorden
 • Hardenberg
 • Hoogeveen
 • Nieuwleusen
 • Dalfsen
 • Ommen
 • Heino
 • Hattem
 • Heerde

Meer weten over de Lutherse Kerk in Zwolle?
Op deze website vindt u meer informatie over onze levende gemeente en de diensten. Of over onze relatie met andere Zwolse kerken. Bent u geïnteresseerd in geschiedenis? De geschiedenis van de Lutherse Kerk Zwolle vindt u hier.

museum-zwolle

 

Welkom in de kerk

lutherroos-iconWelkom op de site van de Evangelisch-Lutherse gemeente Zwolle. In de meer dan 360 jaar oude Lutherse Kerk in de Koestraat komen mensen bij elkaar om kerkdiensten te vieren, elkaar te ontmoeten en allerlei activiteiten te ontplooien.

Dit is onze kerk

De Lutherse kerk

logopknDe Evangelisch-Lutherse Kerk in het Koninkrijk der Nederlanden behoorde tot 1 mei 2004, de verenigingsdatum van de Protestantse Kerk in Nederland, met haar circa 20.000 leden tot de "kleine kerken".

Meer over onze kerk