Bekijk de kerk

Neem alvast een kijkje binnen. Foto's van de kerk, plattegronden en trouwdiensten. Maar, kom ook zeker zelf even kijken. Op de pagina met contactgegevens kunt u een afspraak maken.

Bekijk de kerk

Maak een afspraak

Maak nu een vrijblijvende afspraak met ons.

maakeenafspraak

 

Veelgestelde vragen

De kerk beschikt over een eigen parkeerterrein. Er plaats voor  één trouwauto. De overige plaatsen zijn gereserveerd. Voor de rest kunt u uw auto parkeren op de parkeerplaats van de Potgietersingel, maar de beste plek is eigenlijk de parkeergarage aan de Emmawijk. (± 5min. lopen)

Wanneer u tijdens uw viering kerkelijke en/of klassieke orgelmuziek wenst, kunnen wij voor u met onze Cantor/organist contact opnemen.

Het is ook mogelijk om andere muzikanten tijdens uw viering te laten spelen.

U hoeft GEEN lutheraan te zijn om in onze kerk te trouwen.

U mag eventueel ook zelf uw eigen trouwdienst houden met uw eigen voorganger en/of organist.

Alleen in het gemeentecentrum kan een burgerlijk huwelijk worden voltrokken. De kerkzaal kunt u alleen gebruiken voor een kerkelijk huwelijk.

Ja, u mag uw eigen dominee/pastoor/voorganger meenemen. Het is tenslotte uw viering!

Ja, er is een piano aanwezig. Kosten € 50,00/dagdeel. De piano staat in het gemeentecentrum, maar is gemakkelijk te verrijden naar de kerk.


Welkom
Welkom op de site van de Evangelisch-Lutherse gemeente Zwolle. In de meer dan 360 jaar oude Lutherse Kerk in de Koestraat komen mensen bij elkaar om kerkdiensten te vieren, elkaar te ontmoeten en allerlei activiteiten te ontplooien. Telkens opnieuw is het een uitdaging om aan de Lutherse traditie op eigentijdse wijze vorm te geven en midden in de wereld te staan.logoelkz

 

De Lutherse Kerk in Zwolle is een groeiende gemeente, aantrekkelijk voor zoekers naar zingeving en voor mensen die verlangen naar een open, ruime Evangelieverkondiging. Daarbij is kwaliteit in liturgie en muziek belangrijk. En er heeft zich een gemeenschap gevormd waar je gekend wordt.

Niet alleen op zondag, maar ook door de week bruist het van de activiteiten. Er zijn regelmatig concerten en steeds vaker weten geliefden onze kerk te vinden om te trouwen.

Bekijk onze website
Wilt u meer weten van onze kerk? Kijk dan eens rond op deze website. U vindt hier bijvoorbeeld meer informatie over de liturgie en de dienst. U krijgt een indruk van onze kerkdienst als u er 1 online luistert. U kunt ook het Lutherse Kerkblad De Flambouw doorbladeren.

Lutherse Kerk in Nederland
De Lutherse Kerk is een kleine kerk in Nederland. Meer over de plek van de Lutherse Kerk in Nederland vindt u op de pagina Lutherse Kerk Nederland.

lutherse-kerk-zwolle

 

Welkom in de kerk

lutherroos-iconWelkom op de site van de Evangelisch-Lutherse gemeente Zwolle. In de meer dan 360 jaar oude Lutherse Kerk in de Koestraat komen mensen bij elkaar om kerkdiensten te vieren, elkaar te ontmoeten en allerlei activiteiten te ontplooien.

Dit is onze kerk

De Lutherse kerk

logopknDe Evangelisch-Lutherse Kerk in het Koninkrijk der Nederlanden behoorde tot 1 mei 2004, de verenigingsdatum van de Protestantse Kerk in Nederland, met haar circa 20.000 leden tot de "kleine kerken".

Meer over onze kerk